Grote foto met reizigers

Menu


RAR advies Waterland; buurtbus Assendelft

Waterland

De Reizigers Adviesraad heeft voor diverse buslijnen van het EBS het advies gegeven om vooral de halte in Broek en Waterland en de halte het Schouw/de splitsing (N235/N247) in hun dienstregeling op te nemen.

Deze twee haltes doen dan dienst als overstaphalte richting Amsterdam Noord, Amsterdam CS, de halte Buikslotermeerplein en verbindt de dorpen Purmerend, Broek in Waterland, Monnickendam, Marken, Volendam en Edam.

Broek in Waterland

Indien het aantal reizigers gering is kan een buslijn ook gereden worden met kleinere bussen om zo toch vervoer tussen de dorpen te garanderen. Daarnaast zullen de gemeenten en wegbeheerders aanpassingen op de bus routes moeten realiseren opdat openbaar vervoer, in het bijzonder het R-net zich succesvol kan ontwikkelen.

Advies Vervoerplan Waterland 2e helft 2014

Assendelft

Het voorstel van Connexxion van het vervangen van de reguliere lijn 63 in Assendelft door een buurtbus mede vanwege het geringe aantal passagiers, heeft instemming gekregen van de Reizigers Adviesraad, echter wel met de kanttekening en de vraag of er voldoende capaciteit en chauffeurs aanwezig zijn om een betrouwbare dienstregeling uit te voeren.

Advies wijziging bus Assendelft

© Reizigersvereniging Rover | Afdeling Regio Amsterdam | Contact

Ontwerp en techniek door AlexIT