Grote foto met reizigers

Menu


RAR advies distributienetwerk OV chipkaart

De RAR kan instemmen met het streven van het GVB om zoveel mogelijk verkooppunten te realiseren binnen regio Amsterdam.

De RAR vindt vindbaarheid en bereikbaarheid van de verkoop- en servicepunten, ook voor reizigers met een lichamelijke beperking, heel belangrijk.

Ook dienen de automaten duidelijk herkenbaar zijn dus uniformiteit in de aankleding en daarbij gebruiksvriendelijk met zowel touchscreens als fysieke toetsen.

Op bus-en tramhaltes met meer dan 2000 instappers zou ook een kaartautomaat aanwezig moeten zijn. Vooral op die locaties waar veel publiek gelijktijdig vertrekt zorgt verkrijgbaarheid van tickets vooraf voor goede doorstroming bij het instappen en wordt zo de reissnelheid bevordert.

Extra verkoop- en servicepunten zijn ook meer dan welkom. Vooral daar waar veel toeristen komen kunnen baliemedewerkers voor de nodige informatie en voorlichting zorgen.

Daarnaast adviseert de RAR dat het mogelijk moet zijn om bij alle automaten met een creditkaart te kunnen betalen.

Het handhaven van bemenste vaste en mobiele servicelocaties met deskundige medewerkers met gedegen kennis over het assortiment van vervoersbewijzen en overige producten blijft noodzakelijk.

De RAR is dan ook een groot voorstander van een gezamenlijk verkoop- en servicepunt op het stationsplein van Amsterdam CS van alle vervoerders in samenwerking van de NS om zo de reiziger te verzekeren van informatie over de deur-tot-deur reis.

Raadzaam is het om het distributienetwerk over een aantal jaren te evalueren op functionaliteit en op spreiding van locaties met te weinig of juist te veel oplaadpunten.

© Reizigersvereniging Rover | Afdeling Regio Amsterdam | Contact

Ontwerp en techniek door AlexIT