Grote foto met reizigers

Menu


Prijsstijging 2014 beperkt na RAR adviezen

Het samenwerkingsproject Samen op reis, op stap naar een beter OV dat op initiatief van Rover landelijk met alle Nederlandse vervoersbedrijven en diverse overheden sinds maart 2013 gestart is, heeft als eerste resultaat het op de markt brengen van een dagkaart voor onbeperkt reizen door geheel Nederland te koop bij het Kruidvat vanaf 16 december geldig voor de periode van 21 december t/m 23 maart 2014. De RAR geeft voor deze actie een positief advies.

De RAR heeft in september 2013 ingestemd met het tariefvoorstel voor een combinatiekaartje P & R waarbij de parkeerkaart recht geeft op een gratis retourkaartje OV-Amsterdam.

De RAR heeft in september tevens een advies uitgebracht over de tarieven en kaartsoorten voor 2014. Ingestemd wordt met een algemene verhoging van 1,28 %, ook voor de abonnementen geldig bij de drie vervoersbedrijven. De RAR stemt niet in in welke verdere tarief verhoging dan ook.  De RAR beschouwd de Regio Amsterdam als één vervoersgebied en waarbij dan ook door de vervoersbedrijven gelijke tarieven zouden moeten worden gehanteerd. Zoals het nachtbustarief voor € 4,50 en de invoering van een regionale dagkaart. Het verwarrende grote aantal soorten papieren kaartjes ziet de RAR graag verminderen.

Hard gewerkt voor een goed resultaat

In november heeft bovenstaand advies geleid tot gesprekken met vervoerders, gesprekken die steviger waren naarmate de te overbruggen verschillen groter waren. Het was even doorbijten voor onze delegatie, maar mede dankzij de inhoudelijke steun van de Stadsregio zijn alle vervoerders uiteindelijk op één lijn gekomen. De verhoging blijft daardoor in 2014 beperkt tot 1,28% in de gehele Stadsregio, geheel conform het RAR advies.

Voor nadere details zie www.rar-stadsregioamsterdam.nl

 kaartjes en tarieven

© Reizigersvereniging Rover | Afdeling Regio Amsterdam | Contact

Ontwerp en techniek door AlexIT