Grote foto met reizigers

Menu


Reizigers maken kennis met nieuwe metro

M5 SloterdijkVanaf vandaag, woensdag 26 juni, kunnen reizigers bij GVB gebruik maken van de nieuwe metro, de Metropolis, waarvan er uiteindelijk in totaal 28 gaan rijden. De Metropolis zal de basis vormen voor het metrovervoer in Amsterdam voor de komende decennia. Met de komst van de Noord/Zuidlijn in 2017 wordt het metronet de ruggengraat van het openbaar vervoer in de hoofdstad. De Metropolis is de modernste metro van Europa en vervangt de huidige ruim 35 jaar oude metro, de zogenoemde Zilvermeeuw.

De gemeente Amsterdam neemt de metro's, met elk een capaciteit van bijna 1000 reizigers, af van leverancier Alstom. Het Franse bedrijf heeft aan verschillende wereldsteden al vergelijkbare metrotreinen geleverd. De Metropolis is ontworpen met de reiziger als uitgangspunt. Dat heeft geresulteerd in onder andere grote capaciteit, goede instapmogelijkheden, actuele reisinformatie met overstapmogelijkheden en goede toegankelijkheid.

Bart Schmeink, directeur GVB, over de nieuwe metro: "Onze reizigers hebben even geduld moeten hebben, maar ik ben blij dat we vandaag kunnen laten zien hoe de nieuwe Amsterdamse metro er uit ziet. Ik ben benieuwd naar de reacties van reizigers en ben er eigenlijk best trots op dat we in Amsterdam zo'n mooie moderne metro hebben."

Bron: GVB

© Reizigersvereniging Rover | Afdeling Regio Amsterdam | Contact

Ontwerp en techniek door AlexIT