Grote foto met reizigers

Menu


Afdelingsvergadering 14 mei 2013

RoverOp 14 mei hebben de actieve Rover-leden van de afdeling Regio Amsterdam weer vergaderd. In deze vergadering hebben we onder andere de volgende punten besproken:

Nieuwe abri's Amsterdam
De nieuwe abri's in Amsterdam voldoen niet aan alle verwachtingen. Er zijn vaak te weinig bankjes en te weinig beschutting en het haltebord met de stoppende lijnen is slecht leesbaar.
GVB is bezig met het ontwikkelen van digitale displays voor bijna alle haltes, waar zowel de actuele vertrektijden als eventuele verstoringen op weergegeven zullen worden.

Afsluiting metrotunnel 12 mei 2013
De afsluiting op 12 mei verliep niet vlekkeloos. De afsluiting was niet vooraf omgeroepen op de metrostations. Op het Amstelstation waren de verwijzingen naar buslijn 59 onduidelijk.
Door de ontvlechting van het metronet zullen de reizigers vanaf de metrostations Venserpolder tot en met Gaasperplas deze zomer zelfs 2 keer extra moeten overstappen. Rover is hier zeer op tegen, maar helaas vinden we weinig gehoor.

Koninginnedag 2013
De speciale kringlijn in Noord was duidelijk niet echt bekend bij de reiziger en er werd nauwelijks gebruik van gemaakt.
De omleidingen in de stad waren groter dan nodig. Zowel aan de westzijde van de binnenstad, als de oostzijde waren de afsluitingen niet veel ruimer dan voorgaande jaren. De meeste lijnen hadden dan ook prima kunnen rijden, met slechts een enkele kleine aanpassing.
De uitvoering van de dienstregeling verliep verder wel erg goed. Ook bij de IJveren ging dit zeer goed, ondanks de vele extra reizigers vanwege de Koningsvaart.

Loopafstand AMC
In de concessie eisen staat dat de loopafstand tussen de dichtstbijzijnde halte en de hoofdingang van een zorgvoorziening maximaal 250 meter mag zijn. Het AMC ligt verder weg van station Holendrecht dan deze 250 meter. Dit zal bij het GVB worden aangekaart.

Voorstellen dienstregeling Zaanstreek 2014
Connexxion heeft diverse wijzigingsvoorstellen gedaan voor de dienstregeling van 2014.
- Men wil nog minder gaan rijden in de nacht en enkele nachtlijnen een nadere route geven.
- In de zomer van 2014 zullen er grootschalige omleidingen in Zaandam nodig zijn vanwege de werkzaamheden aan de sluizen in het centrum.
- In Assendelft worden er enkele routewijzigingen voorgesteld om de reiziger beter te kunnen bedienen.
- De buslijnen naar Wormer, Wormerveer en Krommenie worden gewijzigd.

Voorstellen dienstregeling Waterland 2014
EBS biedt in het voorstel minder vervoer dan afgesproken bij de aanbesteding. Ook wil EBS het nachtnet op werkdagen opheffen, in tegenstellen tot de afspraken bij de aanbesteding. Dit mag eigenlijk niet, en er zal gekeken worden wat we hiertegen willen en kunnen doen.

 

© Reizigersvereniging Rover | Afdeling Regio Amsterdam | Contact

Ontwerp en techniek door AlexIT